گروهی از دانشمندان برای پی بردن به رفتار زنبورهای عسل و نجات نسل آنها فناوری جدیدی را بکار بردند.
جمعیت زنبورهای عسل طی سالهای گذشته به دلایل انسانی و طبیعی کاهش داشته و باعث شده دانشمندان درباره رخ دادن یک فاجعه در این رابطه هشدار دهند. اختلال فروپاشی کلونی یک مسئله پر رمز و راز است که زنبورهای کارگر ناگهان تصمیم به ترک کندو می گیرند و در نهایت باعث مرگ آنها میشود.
تگ RFID کوچکی که حالا محققان استرالیایی طراحی کردهاند پس از نصب شدن در پشت زنبورهای عسل این امکان را فراهم می کند که جابجایی زنبورهای عسل مورد بررسی دقیق قرار بگیرد.
در این پروژه که انجام آن با همکاری شرکت اینتل میسر شده تگهایی که یک سوم زنبورهای عسل وزن دارند به شکل کوله پشتی روی حدود ۱۰ هزار زنبور عسل نصب شده است. ثبت جابجایی و مکان حرکت زنبورهای عسل کمک میکند تا اثر مسائلی مانند بیماریها،آلودگی هوا،وضعیت آب و هوایی بر روی زندگی آنها تحلیل شود.
محققان شرکت اینتل در مورد عملکرد این طرح گفتهاند: تراشههای نصب شده در کندوها پس از دریافت اطلاعات حیاتی از زنبورهای کارگر، اطلاعات را از طریق اتصال بیسیم، به مرکز مطالعاتی ارسال میکند که سپس اطلاعات دریافتی به مدلهای سهبعدی تبدیل میشوند تا فعالیت زنبورها در بیرون از کندوها مورد بررسی قرار گیرد.