زنبورها اصلا نمیخوابند و آنها برای پرکردن کیسه مخصوص بدنشان از شهد، روی میلیونها گل مینشینند و شهدشان را میمکند.
نوشته: انوشه میرمرعشی
به گزارش عسل نما، دانشمندان معتقدند که عمر زنبور عسل از عمر انسان بیشتر است چون قدیمیترین فسیل انسان (بشر اولیه) ۶میلیون سال قدمت دارد.
قدیمیترین فسیل زنبور عسل ۴۰ میلیون سال و اینکه قدیمیترین اثر نقاشی درباره زنبور عسل با قدمت ۱۲هزار سال پیش در یکی از غارهای اسپانیا وجود دارد که مردی را در حال برداشت عسل از یک کندو نشان میدهد.
همه اینها یعنی اینکه «عسل» از اول عمر بشر در سفره غذایی او حضور داشته. در طول قرون گذشته هر چه علم پیشرفت کرده و تحقیقات بیشتری درباره عسل و زنبورعسل انجام شده، انسان بیشتر مبهوت قدرت خداوند شده و خاصیتهای بیشتری از این ماده غذایی را شناسایی کرده است.
در حال حاضر در ایران بیش از ۴۰ هزار پروانه رسمی پرورش زنبور عسل صادر شده و مسلما تعداد زیادی از زنبورداران هم به صورت غیررسمی به تولید عسل میپردازند و خلاصه اینکه «عسل» آنقدر طرفدار دارد و آنقدر مهم هست که سبد خرید این شماره به این موضوع بپردازد و اطلاعات جالبی را درباره آن ارائه دهد.
معجونی از میلیونها گل
یکی از عجیبترین خلقتهای خداوند، خلقت زنبور عسل است. میدانید! زنبورها اصلا نمیخوابند. آنها برای پرکردن کیسه مخصوص بدنشان از شهد، روی میلیونها گل مینشینند و شهدشان را میمکند.
وقتی کیسهشان پر شد، به طرف کندو برمیگردند. در راه، قبل از رسیدن به کندو مقداری دیاستاز ـ که نوعی آنزیم است ـ را روی شهدهای داخل کیسه مخصوصشان میریزند. وقتی به کندو رسیدند، آن را داخل سلولهای ۶ ضلعی موم میگذارند و دوباره برای جمعآوری شهد از کندو خارج میشوند.
شبها وقتی زنبورها نمیتوانند از کندو خارج شوند، سراغ ۶ ضلعیهای موم میروند و شهد داخل آن را با خرطومشان به داخل کیسه مخصوصشان میریزند، آب اضافه آن را جذب میکنند و با ترشح دوباره و چندباره دیاستاز روی آن، ماده غلیظ شیرینی درست میکنند به نام «عســل».