ظروف مناسب برای نگهداری عسل طبیعی

نگهداری عسل در ظروف شیشه ای به دیگر انواع ظروف ترجیح داده می شود.

عسل 100 درصد طبیعی 100% natural honey

به گزارش عسل نما، با توجه به خواص اسیدی عسل لازم است که آن را در ظروف مخصوصی نگهداری کرد تا تحت تاثیر قرار نگرفته و به اصطلاح خورده نشود.

همچنین اگر از ظروف مناسب برای نگهداری عسل استفاده نشود، به مرور خواص و فواید خود را از دست می دهد. یکی از بدترین روش های نگهداری عسل، نگهداری در ظروف فلزی می باشد که باعث خورگی فلزات شده و در نتیجه با مواد قندی ترکیب شده و اثر منفی بر روی عسل خواهد گذاشت. سالم ترین روش نگهداری عسل در حجم کم، ظروف شیشه ای، لعابی یا سفالی است.

همانطور که در مقاله قبلی با عنوان ” ۷ راز نگهداری عسل طبیعی ” ذکر کردیم، اگر عسل تحت شرایط مناسب نگهداری نشود ممکن است در طول زمان دچار تغییرات فیزیکی و شیمایی شود و خواص خود را از دست بدهد یا اینکه طعم و عطر آن دچار تغییراتی بود.

ظروف مختلف برای نگهداری عسل

۱- ظروف شیشه ای:

یکی از مطمئن ترین روش های نگهداری عسل، استفاده از ظروف شیشه ای یا سرامیکی لعاب دار می باشد. اگر عسل را در اینگونه ظروف که دارای درب محکم و غیر قابل نفوذ می باشند قرار دهید برای سال ها می توانید از آن عسل استفاده کنید. چندی پیش در مقبره های ۴۰۰۰ ساله مصری، کوزه های در بسته عسل پیدا شده است که همچنان عسل درون آن ها در وضعیت خوبی قرار دارد.

۲- ظروف پلاستیکی:

مرسوم تریین ظروف برای نگهداری عسل، ظروف پلاستیکی می باشند. این ظروف به اندازه ی ظروف شیشه ای مناسب نیستند اما با توجه به قیمت مناسب تر و اینکه شکننده نیستند، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند، البته باید در نظر گرفت ظرف پلاستیکی در مقایسه با یک ظرف شیشه ای یا سرامیکی، میزان بیشتری از هوا را از خود عبور می دهد.

۳- ظروف فلزی:

بدترین نوع ظرف برای نگهداری عسل، ظروف فلزی می باشند. با توجه به اینکه عسل دارای خاصیت اسیدی می باشد، نگهداری و بسته بندی آن در ظروف فلزی بسیار خطرناک است ؛ زیرا اسید موجود در عسل موجب خوردگی فلزات می شود سپس با مواد قندی عسل مخلوط می شود و روی کیفیت عسل تاثیر منفی می گذارد.

۴- ظروف استیل :

این نوع ظروف مخصوص نگهداری عسل با تناژ بالا می باشد و بیشتر مورد استفاده زنبورداران می باشد که در ادامه درباره آن توضیحاتی خواهیم داد.

نگهداری عسل در مقادیر بالا

برای نگهداری عسل طبیعی در حجم زیاد باید از ظروف استیل، گالوانیزه و یا ظروفی که سطح داخلی آنها بوسیله مواد مقاوم به اسید عسل پوشیده شده باشد، استفاده نمود. رایج ترین نوع ظروف نگهداری عسل در انبار حلب های ۲۰ لیتری مکعب مستطیل است که دارای درب فلزی چرخشی می باشند.

بهترین ظرف برای نگهداری عسل طبیعی

در پایان باید ذکر کرد که نگهداری عسل در ظروف شیشه ای به دیگر انواع ظروف ترجیح داده می شود، البته ظروف پلاستیکی مخصوص مواد غذایی نیز مناسب می باشند. اما هیچ گاه عسل را در ظروف فلزی نگهداری نکنید، زیرا ممکن است با سطح فلز واکنش داده و ترکیبات زیانباری تولید کند.

عسل موم دار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *