ما در این مقاله ۷ راز نگهداری عسل طبیعی را برای شما ذکر خواهیم کرد.
روش نگهداری عسل
اگر عسل طبیعی را با این شرایط نگهداری کنید، عسل کاملا مناسب و قابل استفاده می باشد. البته باید این نکته را در نظر گرفت که خاصیت آنتی اکسیدانی عسل پس از مدت ۶ ماه، ۳۰ درصد از خاصیت خود را از دست می دهد و پس از ۲ سال از قدرت آنتی یاکتریایی عسل خواهد شد.
در اثر نگهداری عسل میزان ساکارز معمولا پائین تر می آید ولی در عوض میزان هیدروکسی متیل فورفورال آن افزایش می یابد.
باید توجه داشت که دماهای بین ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتی گراد احتمال شکرک زدن و رس بستن و همچنین تخمیر عسل را افزایش می دهد. همچنین نگهداری عسل حتی برای مدت کوتاه در دمای بالاتر از ۲۷ درجه سانتی گراد مضر است، زیرا رنگ، طعم و میزان آنزیم های عسل را به سرعت تغییر می دهد.
۷ نکته مهم
۱- عسل را در ظرف شیشه ای مات یا تیره نگهداری کنید
سعی کنید تا حد ممکن عسل را در ظروف شیشه ای نگهدارید، البته می توان عسل را در ظروف پلاستیکی نیز نگهداری کرد. همچنین نور روشن باعث از بین رفتن آنزیم گلوکز اکسیداز می شود، این آنزیم موجود در عسل تولید پراکسید هیدروژن را امکان پذیر می سازد. در نتیجه برای حفظ قدرت ضد میکروبی عسل باید آن را در مکانی تاریک و یا در ظرف شیشه ای مات یا تیره نگه دارید.
۲- عسل را در مکانی خنک نگهداری کنید
اکثر عسل های روان در دمای ۱۴ درجه ی سانتی گراد سریعا متبلور می شوند. منجمد کردن عسل مانع تغییر در ترکیب آن می شود و فرآیند منجمد سازی عسل روان از تبلور طبیعی آن جلوگیری می کند.
۳- عسل را در مکانی پاکیزه نگهداری کنید
نگهداری عسل طبیعی باید تحت شرایط خاصی انجام گیرد، مکانی که عسل در آن نگهداری می شود باید پاکیزه باشد و دور از دسترس جانوران، حشرات، و آلودگی هایی نظیر گرد و خاک باشد.
۴- عسل را در ظروف سر بسته نگهداری کنید
از آنجائی که عسل شدیدا جاذب الرطوبه است بنابراین در هر جا که نگهداری می شود اعم از جاهای مرطوب، خشک، داخل یخچال و قفسه ها باید فقط در ظروف سر بسته با سر پوش محکم باشد.
۵- عسل را از مواد بودار دور نگهداری کنید
از آنجائی که عسل خیلی زود بوهای خارجی را به خود جذب می کند بنابراین نباید آنرا نزدیک موادی مانند پارافین، قیر ، بنزین و ماهیای دودی نگهداری نمود.
۶- عسل را خارج از یخچال نگهداری کنید
عسل نگهداری شده در یخچال سفت و غلیظ می شود. برای مثال اگر عسل گل گاوزبان را در یخچال نگه دارید، به تدریج بافت آن مانند تافی جویدنی می شود.
۷- عسل را با یک قاشق تمیز و عاری از هرگونه چربی و رطوبت بردارید
برای مصرف عسل از قاشقی تمیز استفاده کنید که عاری از هر گونه رطوبت یا یا چربی باشد، این نکته را به خاطر بسپارید که ورود آب به عسل منجر به تخمیر عسل می شود.