مطالعات نشان می دهد که ترکیب عسل با شیر داغ ضرر دارد چرا که حرارت دادن باعث آزاد شدن موادی می شود که ماهیت سرطان زایی دارد.
به گزارش عسل نما، مدت هاست که از عسل به عنوان یک مایع طلایی شفابخشی یاد می شود که دارای خواص دارویی بسیاری است.
عسل خام ماهیتی ضد باکتری دارد و با مطالعات و آزمایش های متعدد روی آن این فواید ثابت شده است. این در تعدادی از داروهای خانگی برای درمان های زیبایی پوست و مو سالم و حتی برای درمان زخم های کوچک استفاده می شود. با این حال، روش آیورودا در هند باستان بر این واقعیت تاکید دارد که هرگز نباید عسل را با شیر داغ ترکیب کرد.
در این باره بخوانید: ترکیب شیر و عسل که معجزه می کند
برخی از افراد متقاعد شده اند مصرف عسل با شیر داغ می تواند کشنده باشد! زیرا حرارت دادن هر چیزی با قندها می تواند ماده شیمیایی به نام هیدروکسی متیل آزاد کند که تصور می شود ماهیت سرطان زایی دارد، اما این برای همه مواردی که حاوی شکر هستند نه فقط عسل صدق می کند، بنابراین ثابت شده است ترکیب عسل با شیر داغ باعث سمی شدن آن می شود، اما آیا به اندازه کافی سمی است که به بدن شما آسیب برساند؟
مطالعه ای که توسط مرکز ملی اطلاعات بیوتکنولوژی در مورد تاثیرات سوء گرم شدن عسل نشان می دهد ممکن است اثرات مضر ایجاد کند و به مرور مانند یک سم عمل کند. توجه داشته باشید افزایش دما مجاز برای عسل کمتر از ۱۴۰ درجه است که به مراتب کمتر از دمای مطلوب است که به احتمال زیاد لیوان شیر شما در آن خواهد بود. این دلیل عقیده بر این است که عسل گرم می تواند سمی باشد، همچنین در مورد عسل، لیمو و آب نیز صدق می کند.
با این حال، جدول مقایسه مقادیر هیدروکسی متیل فورفورال در مطالعه فقط افزایش ناچیز مقدار آن در عسل گرم شده از ۲۵ قسمت در میلیون به ۷۵ pmm را نشان می دهد. این به مراتب کمتر از مقدار هیدروکسی متیل فورفورال موجود در بسیاری از غذاهای دیگر است. علاوه بر این، هیچ دلیل قابل توجهی برای سرطان زایی هیدروکسی متیل فورفورال برای انسان وجود ندارد، اما برخی دیگر بر این باورند ترکیب عسل با شیر داغ به اندازه ای که طب آیورودا می خواهد باور کنید سمی نیست. گرم کردن عسل در دمای بالاتر از ۱۴۰ درجه ممکن است برای بدن شما مفید نباشد زیرا برخی از مواد مغذی از بدن خارج می شوند، اما به طور قطع کشنده نیست. بهترین راه برای لذت بردن از این ترکیب این است که عسل را بعد از پایین آمدن دمای شیر به آن اضافه کنید و از مزایای آن بهر مند شوید البته تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد.