عسل وقتی به شکل خردمندانه به عنوان جزئی از رژیم غذایی سالم مصرف شود می تواند برای بسیاری از بیماری ها خاصیت درمانی داشته باشد.
به گزارش عسل نما، در حین استراحت، عسل آزاد شدن ملاتونین را که برای خواب با کیفیت، بهبودی، ترمیم و ساختن بافت های تازه و ایجاد حافظه درازمدت برای بازیافت در آینده مورد نیاز است را تسهیل میکند.
عسل به کبد با میزان مناسب ذخیره گلیکوژن سوخت رسانی می کند. کلیگوژن کبد، سوخت مغز است؛ میزان غیر کافی گلیکوژن کبد باعث آزاد شدن گلوکوکورتیکوئیدهایی میشود که برای تولید سوختهای جایگزین برای مغز نیاز است.
عسل برای بسیاری از بیماریها مانند دیابت، افزایش تریگلیسیریدهای خون، چاقی بزرگسالان و کودکان، اختلالات خواب، افزایش فشارخون، اختلالات معدهای، رودهای، عملکرد سیستم ایمنی، افزایش هموسیستئین در خون، بهبود حافظه و کاهش اضطراب، بهبود فعالیتهای مغزی، کاهش ابتلا به برخی از انواع سرطان ها، درمان جنون، آلزایمر و دیگر بیماریهای مخرب اعصاب، سوخت و ساز کبد و فعالیتهای سمزدایی آن مفید شناخته شده است.
همچنین تحقیقات در زمینه خواص درمانی عسل در موارد دیگری نظیر تب تیفوئید، سل مقاوم، و در تب در رده نتایج قابل توجهی به دنبال داشته که اثرات درمانی عسل را توسعه بیشتری میدهد.