تاریخچه عسل در ایران

بررسی تاریخچه عسل در ایران، نشان می دهد که این خوراکی طبیعی و مقوی، جایگاه و نقش مهمی در فرهنگ این کشور برخوردار بوده است.

تاریخچه عسل در ایران

به گزارش عسل نما، تولید عسل در شهرهای مختلف کشور که باعث شده تا ایران یکی از تولید‌کنندگان و صادرکنندگان اصلی این محصول در جهان باشد و همچنین تأثیر این محصول بر فرهنگ و ادب و هنر پارسی خود گواه و شاهدی بر این مدعاست.

برای آشنایی بیشتر و بهتر با تاریخچه عسل در ایران در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

اگرچه تاریخچه تولید عسل و حرفه زنبورداری در ایران به لحاظ زمانی به‌طور دقیق مشخص نیست اما بر اساس برخی اسناد و مدارک تاریخی موجود، تولید عسل در ایران سابقه ای دیرینه دارد و یکی از حرفه های اصیل و قدیمی ایرانی‌ها در دوران باستان به حساب می آمده است.

یکی از دلایلی هم که حکایت از آشنایی ایرانیان با زنبور عسل دارد مربوط به دشنه مفرغی منقش به شکل زنبور عسل و متعلق به صدها سال قبل از میلاد مسیح است که در لرستان به‌دست آمده و اکنون در موزه شهر بروکسل نگهداری می‌شود. همچنین به عقیده اهالی خوانسار زنبورداری در آن منطقه بیش از ۵۰۰سال سابقه دارد.

خیلی از زنبوردارهای این منطقه چند نسل از اجدادشان را که شغل‌شان زنبورداری بوده، می‌شناسند یا با نام آنها آشنایی دارند. قسمت اعظم عسل خوانسار از گل گز تأمین می‌شود که خوشبوترین و خوشمزه‌ترین عسل است.

در آثار باستانی منتسب به ۴۶۰ سال قبل از میلاد مسیح و به‌ویژه دوره هخامنشیان، آثار مشخصی از زنبورداری در ایران نیز آشکار شده است.

اگرچه از روزگار پیش از کورش نشانه‌ای جهت تأیید وجود زنبور عسل در ایران تا این زمان به طور دقیق به‌دست نیامده، اما این مسئله را نمی توان گواهی بر نبود زنبور عسل در ایران باستان دانست، زیرا دقیقاً در همین دوره زمانی در مناطق همجوار ایران مانند سومر و بابل، عسل و زنبور عسل فراوانی وجود داشته و این مسئله در ادبیات و متونی که از آنها به‌جا مانده به‌طور آشکار دیده می شود.

تاریخچه عسل در ایران

تاریخچه عسل در ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *