تحقیقات نشان می دهد که میزان شیرینی شهد گلها در حافظه زنبور عسل نمی ماند و تنها چیزی که آن ها به یاد می آورند شیرین تر بودن یک گل نسبت به گل های دیگر است.
به گزارش عسل نما، در تحقیق تازهای که در مجلهی eLife منتشر شده است زنبورهای عسل نخست در معرض دو گل قرار گرفتند و دریافتند گل اول شیرین تر از گل دوم است. سپس، دریافتند گل سوم شیرین تر از گل چهارم است. سپس دو انتخاب در اختیار آن ها گذاشته شد: یک جفت گل که زنبورهای عسل آن ها را قبلاً کنار هم در یک سری از آزمایشات، اولویتهای انتخاب زنبورها نشان داد که آنها تنها خاطرات بسیار ابتدایی از گلها را برای مدت طولانی در ذهن نگه میدارند.
زنبورها در طول فاز آموزش فقط به یاد آوردند یک گل بهتر یا بدتر بوده است. به نظر میرسد زنبورها پس از گذشت چند دقیقه به یاد نمیآورند خود گلها چقدر شیرین و پرفایده بودند یا حتی شیرینی شان در قیاس با گل های دیگر چقدر بوده است.
تحقیقات پیشین نشان داد خاطرات ما انسان ها شامل دادههای قطعی (مثلاً میزان شیرین بودن چیزی) و مقایسه ای میشود.
خانم یونگه ژو نویسنده مشترک این مقاله میگوید: «یافتههای ما مکانیسم متفاوت و خیره کننده ای را آشکار کرد که نشان داد زنبورهای عسل در قیاس با انسان ها و پرندگان، چگونه داده هایشان درباره گزینه ها را حفظ و از آن استفاده می کنند.»
پروفسور فِی پِنگ نویسندهی ارشد مقاله میگوید: «شاید اینطور باشد که استراتژی های مختلفی که زنبورهای عسل و انسان ها از آنها استفاده میکنند به دلیل رژیم های غذایی مختلف آنها تکامل یافته باشد. شاید زنبورهای عسل طوری تکامل یافتند که فقط شهد گل بخورند و نیاز نباشد جزئیات را بیاد بیاورند و صرفاً با استفاده از قیاسهای ساده زنده بمانند و رشد کنند.»
خانم یونگه ژو میافزاید: به رغم چیزی که شاید استراتژی ضعیف حافظه بنظر برسد، زنبورهای عسل در یافتنِ سودآورترین گلها بسیار خوب عمل میکنند. بسیار جالب است که حیوانات مختلف در جایگاه اکولوژیکی خودشان با استفاده از این استراتژیهای متفاوت به طرز مشابهی موفق هستند.
منبع: neurosciencenews | ترجمه : زهرا ذوالقدر