با هدف اطمینان از منبع تغذیه زنبور عسل در زمان تولید، اصالت سنجی عسل بکار می برد.
خواص آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی عسل باعث شده تا مصرف آن بیشتر جنبه درمانی داشته باشد ولی متاسفانه هیچ روشی برای تشخیص اصالت بر اساس منبع تغذیه زنبورها در دسترس نیست.
از سوی دیگر عمده ترین مشکل عسل، تقلب در تولید این محصول ارزشمند است که رایج ترین تقلب ها استفاده از شکر در کنار کندو ها است.
در این راستا یکی از معضلات صنعت عسل نبود شناسنامه برای این محصول متنوع در بازار است و مصرف کنندگان تنها به اظهارات کندودار و فروشنده اکتفا میکنند که با شناسنامه دار کردن و اصالت سنجی عسل این مشکل حل می شود.
در حال حاضر برخی از روش های شیمیایی مورد استفاده برای تعیین منشاء گیاهی، جغرافیایی، کیفیت و خلوص عسل مبتنی بر تعیین مقدار آمینواسیدها و پروتئینها، ترکیبات فرار و معطر، کربوهیدراتها، مواد معدنی، ترکیبات حاصل از تخمیر عسل، اسیدهای آلی، استرها و ترکیبات فنلی و فلاونوئیدها و همچنین تعیین فعالیتهای آنزیمی و ضداکسیدانی است.
اصالت سنجی عسل