میزان صادرات عسل اردبیل

استان اردبیل با داشتن شرایط جوی مناسب، مراتع و تنوع گیاهان دارویی از مناطق بالقوه و قطب تولید عسل کشور است که سالانه بخش عظیمی از این محصول را در بسته‌بندی مناسب به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می‌کند.

میزان صادرات عسل اردبیل

نبض بازار: آمار صادرات عسل

به گزارش عسل نما، قیمت تولید و صادرات عسل به خارج از کشور دو تا سه برابر با قیمت داخل تفاوت دارند. هزینه‌های گمرک، تبادل ارزهای خارجی و به همراه آن‌ها هزینه‌های حمل‌ونقل باعث ایجاد تفاوت قیمت می‌شود. عسل صادراتی همواره بهترین و مرغوب‌ترین نوع عسل است که به خارج از کشور صادر می‌شود و به همین دلیل قیمت بیشتری نسبت به محصولات موجود در فروشگاه‌ها دارد.

استان اردبیل به‌عنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان عسل در خاورمیانه این امتیاز را دارد تا با بهره‌گیری از امکانات و تامین زیرساخت‌های لازم، تولید و عرضه عسل را چه در داخل و چه در خارج کشور به یک برند تبدیل کند‌.

با توجه به نیروی کار و عوامل و واحدهای تولیدی آمار بسیار است؛ از میزان عسل تولیدی اردبیل در سال، حدود یک هزار و ۳۰۰ تن عسل سرانه مصرف داخلی و مابقیِ تولید به کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق، ترکیه و مالزی صادر می‌شود.

تولید عسل با توجه به شرایط جوی، تنوع مراتع و گونه‌های گیاهی فرصتی را به وجود آورده تا اردبیل در صنعت کندو در کشور و حتی دنیا بدرخشد.

۲۰ نوع عسل سبلان با کیفیت ممتاز به کشورهای همسایه به ویژه حوزه خلیج فارس صادر می‌شود.


در این مورد رئیس سازمان جهاد کشاورزی اردبیل گفت: ۸۵ درصد عسل تولیدی در استان به سایر مناطق و کشورهای همجوار صادر می‌شود.

نادر تقی زاده اظهار کرد: تولید ۹ هزار تن عسل مرغوب و با کیفیت را با برند سبلان در این استان یادآور شد و تصریح کرد: این میزان تولید ۹ برابر مصرف سالانه استان اردبیل است که تنها ۱۵ درصد این محصول نیاز مردم استان را تأمین و ۸۵ درصد به سایر استان‌ها و کشورهای همسایه صادر می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تنوع صادرات با بسته‌بندی و برندهای مختلف را یادآور شد و گفت: در ۲۰ نوع بسته‌بندی عسل سبلان با کیفیت ممتاز به کشورهای همسایه به ویژه حوزه خلیج فارس صادر می‌شود که مشتریان زیادی نیز خواستار خرید و تهیه عسل سبلان هستند.

تقی‌زاده ضرورت حمایت از تولیدکنندگان صنعت کندو را یادآور شد و افزود: تمام تلاش ما بر این است تا تولیدکنندگان این بخش را بیش از گذشته در پرورش ملکه، تولید زهر زنبور، ژل رویال، گرده‌افشانی و سایر بخش‌ها کمک کنیم تا با تنوع تولید بتوانند بازار مناسبی را برای خود تأمین کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: بیش از ۵۲۲ هزار کلنی زنبور عسل در این استان وجود دارد که ۷۰ درصد زنبورداران نیز در فصول سرد سال با کوچ کردن به سایر مناطق گرمسیری سعی می‌کنند تولیدات خود را با تضمین مناسب ارائه کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: در کنار تولید عسل، آموزش زنبورداران و تقویت صنعت زنبورداری با استفاده از زنجیره تولید مورد حمایت است و قطعا اتحادیه‌ها و انجمن‌های شکل‌ گرفته در این حوزه پشتیبانی‌های لازم را از تولیدکنندگان انجام می‌دهند تا با کیفیت‌ترین محصول به بازار عرضه شود.

عسل موم سبلان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *