عسل این مایع غنی و فوق العاده، محصولی اعجاز آمیزاز زنبورعسل است که قندی طبیعی و خوشمزه محسوب می شود.
گذری بر تاریخچه عسل
عسل گرچه در تمام طول سال در دسترس می باشند ولی در پاییز و تابستان تازه تراند.
فرایند ساخت عسل زمانی آغاز می شود که زنبورها روی گلها می نشینند و شهد آنها را در دهان خود جمع می کنند.
این شهد سپس با آنزیمهای ویژه ای در بزاق دهان زنبورها مخلوط شده و طی یک فرایند کیمیایی به عسل تبدیل می شوند.
زنبورها عسل را به کندو می برند و آن را در سلولهای دیواره کندو ذخیره می کنند.
در دوران باستان عسل به عنوان غذا و دارو استفاده می شد.تاریخچه پرورش زنبوربه ۷۰۰ سال قبل از میلاد می رسد.
انسان ها از هشت هزار سال پیش شروع به کشت عسل کردند قدیمی ترین عسل به جا مانده در گرجستان کشف شد. عسل به طور گسترده در مصر و یونان باستان استفاده می شده است. بعد از طی سالها عسل جایگاه خود را در طب سنتی چینی و هندی نیز پیدا کرد.
در قرن ۱۱ میلادی در آلمان، عسل دارای ارزش فوقالعاده زیادی بود و بیشتر از هر چیزی برای شیرینسازی نوشیدنیهای سنتی آلمانی مورد استفاده قرار میگرفت. به همین دلیل هم لُردهای فئودال در آلمان قرن ۱۱ به دهقانان خود امر میکردند که عسل و موم را بهعنوان مالیات یا خراج به لُرد پرداخت کنند.
قرنها عسل به خاطر خواص شیرین فوق العاده و کیمیایی بودن، مقدس بوده.
همچنین در جشنهای مذهبی به عنوان پیشکش به خدایان هدیه داده می شد.
از عسل همچنین به منظور دارو و روغن پوست و مو استفاده می شد.
سالها به علت قیمت گران آن از عسل فقط در آشپزی استفاده می کردند.
شهرت عسل تا قبل از کشف شکر تولید شده از نیشکر و چغندرقند ادامه داشت.
پس از آن شکر مورد استقبال فراوانی قرار گرفت چون شیرین کننده ارزانی بود،به این ترتیب عسل جای خود را به شکر داد.
از آن زمان به بعد از عسل به علت خواص دارویی و در قنادی ها استفاده می شود.